Hrana za korisnike Doma u Kulini bez rizika

Izvor: RTS, 05.Sep.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana za korisnike Doma u Kulini bez rizika

Zbog kvara zamrzivača u Domu za odrasle u Kulini, po nalogu Instituta za javno zdravlje u Nišu i Veterinarske inspekcije meso koje je bilo u komori biće najverovatnije uništeno. U Domu kažu da namirnice koje su bile u komori nisu korišćene za pripremu obroka.
U Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini kod Aleksinca pokvarila se komora za duboko zamrzavanje u kojoj je bilo oko 500 kilograma mesa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Po nalogu Instituta za javno zdravlje u Nišu i Veterinarske inspekcije, meso je sklonjeno i najverovatnije će biti uništeno.
Šteta je, po rečima Vojkana Stanojevića, direktora Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini, oko 250.000 dinara:
"Jeste velika šteta za nas, videćemo da li će to platiti osiguranje, čekamo napismeno šta da radimo sa tim mesom. Ukoliko dođe do uništenja tog mesa moraćemo da utvrdimo odgovornost, ko je odgovoran da li ja, da li majstori, radnici - videćemo."
U domu u Kulini, gde je smešteno 305 odraslih sa mentalnim smetnjama, kažu da namirnice koje su bile u komori nisu korišćene za pripremu obroka.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.