Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 21:37

Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK

Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
Avdulah Hoti je, nakon sastanka rukovodstva DSK, saopštio listu imena vladinog kabineta iz redova te stranke.

Driton Seljmanaj predložen je za potpredsednika vlade, Agim Veljiu za ministra unutrašnjih poslova, Arban >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Abraši za ministra za infrastrukturu, Anton Ćuni za ministra odbrane,  Vljora Dumoši, ministra kulture, omladine i sporta, Armend Zemaj za ministra zdravlja, Hikmete Bajrami, za ministra finansija i Besian Mustafa za ministra poljoprivrede.
Hoti je istakao i da očekuje da će lista imena koje su predložili Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa NISMA takođe biti predstavljene večeras.
Za sutra u 11 časova zakazana je sednica parlamenta na kojoj će se glasati o novoj vladi, a koja je usledila nakon što je Ustani sud potvrdio zakonitost dekreta kojim je kosovski predsednik Hašim Tači dao mandat Hotiju za formiranje izvršne vlasti.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti predstavio listu ministara iz DSK koji će biti deo kosovske vlade

Izvor: Blic, 02.Jun.2020

Kandidat za novog premijera privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti predstavio je večeras listu imena ministara u novoj vladi koju je predložio Demokratski savez Kosova (DSK).

Nastavak na Blic...

Odalović: Čini mi se da je Hoti spremniji na kompromis, ali to treba da potvrdi

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 08:46

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže za RTS da danas treba vrlo pažljivo slušati ekspoze Avdulaha Hotija i da je dobra poruka što je kandidat za kosovskog premijera najavio ekspresno ukidanje mera koje su blokirale dijalog. Politička scena među kosovskim...

Nastavak na RTS...

Izglasana nova kosovska vlada, za Srpsku listu dva mesta

Izvor: RTS, 03.Jun.2020

Poslanici u kosovskoj skupštini izglasali su novu vladu, sa 61 glasom "za". Srpska lista ima dva mesta. Goran Rakić iz Srpske liste obavljaće dužnost potpredsednika i ministra za lokalnu samoupravu. Američka ambasada u Prištini pozdravila "mirno formiranje" nove vlade. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.