Horor u Šavranu: Žena motikom unakazila mužu glavu!

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor u Šavranu: Žena motikom unakazila mužu glavu!

Sinovi Bojan (35) i Boban (30) u utorak oko 19 sati vratili su se s posla i zatekli krvav prizor. Alarmirani su hitna pomoć i policija. Isprva se, međutim, mislilo da se nesrećni čovek ubio. Sin je prijavio da je njegov otac izvršio samoubistvo i s tim saznanjem se izašlo na lice mesta.
 - Osumnjičena je ispričala da je supruga zatekla mrtvog u hodniku, a da je ona otišla u dvorište po drva, kao i da se potom neko vreme šetala po selu - navodi izvor.
- Kada se vratila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << navodno, videla je telo u kući. Rekla je da je još „krkljao“, a da je ona, kada je bila na kapiji, videla nekog nepoznatog muškarca kako istrčava iz kuće. Muža, koji je prema njenoj priči još uvek davao znake života, nije smela da dira.
Nadležnima je cela priča bila sumnjiva. Od starta je postojala sumnja da je smrt, ipak, nasilna. Rezultati obdukcije će pokazati tačno vreme smrti, ali kako nezvanično saznajemo, više tragova je na mestu zločina ukazivalo na to da je smrt nastupila nešto ranije, odnosno da osumnjičena nije mogla toliko dugo da bude odsutna iz kuća koliko je prvo tvrdila.
- Uviđaj je potrajao do duboko u noć, a osumnjičena je na kraju priznala da je ubila supruga - otkriva izvor. 

- Drveno "oružje" je kasnije nađeno u dvorištu. Osumnjičena je ove godine uz asistenciju policije odvođena na lečenje.
Istraga treba da utvrdi precizniju kvalifikaciju krivičnog dela. Osumnjičena je ispričala kasnije da se sa suprugom raspravljala kobnog dana. U selu Šavrane niko nije iznenađen krvavim epilogom porodične drame. Meštani pričaju da Lazići ni sa najbližima nisu imali kontakta.
Niko im, kažu, nije ni na slavu dolazio. Nisu se, pričaju, družili ni s rodbinom, ni s njenom familijom iz susednog Gornjeg Stepoša. Pokojni Miroslav bio je u penziji, a radio je u preduzeću za preradu i promet stakla „Kristal“. Radmila je uglavnom bila domaćica, a komšije misle da je jedno vreme radila u komunalnoj službi. Sinovi su se pre nedelju dana zaposlili u pekari i s njima, pričaju meštani, kao ni s ubijenim Lazićem, nije bilo problema.
- Bila je mnogo bolesna - kaže meštanin Rade Milenković.
- Sretnem je na ulici, ona na mene krene s ciglom u ruci. Ja zastanem pa joj, kao, pripretim, pa se ona smiri. Potom promeni priču i bude ljubazna. Jednostavno nisi znao kako će kada da reaguje.
Miroslav Lazić uglavnom je bio ćutljiv čovek, valjda je, pričaju, navikao na život pun trzavica. Živeli su skromno, uglavnom od njegove penzije i poljoprivrede. Iza kuće imaju manji zasad jagoda. Dragoslav Milenković svedoči da je zbog osumnjičene trpela cela ulica.
- Sve je redom maltretirala, očekivali smo da se nešto loše desi - dodaje Dragoslav. 

- Umela je da bane na vrata, da izaziva, kune unučiće, preti. Lečila se neko vreme. Prijavljivali su je neki meštani policiji, pa je onda odvedu i smire na neko vreme.
Da se ubistvo dogodilo u kući Lazića, u Šavranu se saznalo tek u sredu. Videli su gužvu, čuli larmu u utorak popodne, ali se vest o ubistvu tek kasnije pronela kroz selo. Policija je obezbeđivala praznu kuću i dan posle ubistva.
- Mnogi su njeno ponašanje prijavljivali, a u utorak je trebalo i neko suđenje da se održi po prijavi jednog komšije - kažu meštani. 

- Žali bože za sinove, dobri su, i vojsku su služili. Od kada je došla iz Gornjeg Stepoša počeli su problemi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.