Holandski veterani tuže državu zbog Srebrenice

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jun.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski veterani tuže državu zbog Srebrenice

Bivši holandski UN-ovi mirovnjaci tuže svoju državu zbog štete koja im je, kako smatraju, nanešena razmeštajem u Srebrenici pre više od 20 godina.

Advokati holandskih veterana su za holandsku novinsku agenciju ANP rekli da su oni tamo poslati "nemoguću misiju".

Reč je o 12 holandskih veterana koji su bili deo UN-ovih mirovnih snaga i zadatak im je bio da štitite enklavu od napredovanja, kako se navodi, pripadnika Vojske Republike Srpske koje je rezultiralo teškim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zločinima.

- Pripadnici holandskog kontigenta tamo su poslati bez odgovarajućih priprema, bez dovoljno opreme i kapaciteta... poslati su u nemoguću misiju - tvrde advokati dvanaestorice veterana.

Tvrde takođe da holandski mirovnjaci nisu dovoljno obeštećeni za "psihološku i financijsku štetu koja im je nanesena", prenela je Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holanđani tuže državu zbog Srebrenice

Izvor: Mondo, 30.Jun.2016

Bivši holandski UN-ovi mirovnjaci tuže svoju državu zbog štete koja im je, kako smatraju, nanešena razmeštajem u Srebrenici pre više od 20 godina...Foto: Guliver/Getty Images/Marco di Lauro..Advokati holandskih veterana su za holandsku novinsku agenciju ANP rekli da su oni tamo poslati "nemoguću...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.