Izvor: Beta, 28.Maj.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski sud: Vreme da se ozakoni treći pol

Holandski sud je danas saopštio da poslanici treba da priznaju neutralan treći pol, u odluci vezanoj za osobu koja se ne identifikuje ni kao muškarac ni kao žena.Sud u gradu Rurmond naveo je da pol osobe nije mogao biti definitivno odredjen na rodjenju. Ta osoba je registrovana kao muškarac, da bi kasnije prošla tretman promene pola i uspešno izmenila svoj zvaničan pol u ženski.Ipak, osoba je zatim zatražila da bude upisana kao "treći pol", ni muško ni žensko. Identitet osobe nije saopšten."Došlo je vreme za priznavanje trećeg pola", naveo je sud, dodavši da je "sada na poslanicima" da razmotre pisanje zakona koji bi formalizovao neutralni pol.Transrodni aktivisti su pozdravili odluku suda kao bitan korak u holandskom pravu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Holandski sud: Vreme da se ozakoni treći pol

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2018

Holandski sud je danas saopštio da poslanici treba da priznaju neutralan treći pol, u odluci vezanoj za osobu koja se ne identifikuje ni kao muškarac ni kao žena...Sud u gradu Rurmond naveo je da pol osobe nije mogao biti definitivno određen na rođenju. Ta osoba je registrovana kao muškarac, da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.