Holandski parlamentarac podržao legitimno silovanje

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski parlamentarac podržao "legitimno silovanje"

Konzervativac kandidat za parlament na holandskim izborima Kes van der Staij saglasio se sa izjavom američkog kongresmena Toda Ejkina da žene imaju prirodni odbrambeni mehanizam koji sprečava da ostanu trudne u slučaju "legitimnog silovanja".

Kes van der Staij, vođa male hrišćanske fundamentalističke partije SGP rekao je da su male šanse da žena ostane trudna kao rezultat silovanja. On je dodao da se protivi abortusu čak i kada je žena silovana.

Ejkinove izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izazvale su lavinu protesta u Sjedinjenim Američkim Državama i on je kasnije priznao da je pogrešio, iako se još uvijek protivi abortusu.

Van der Staija kritikovale su holandske levičarske stranke, koje su ga pozvale da povuče izjavu koju je dao za televizijsku stanicu RTL-Z.

Opšti izbori u Holandiji zakazani su za 12. septembar.

Povezane vesti: Kongresmen: Ne dozvoliti abortus ni silovanim ženama SAD odobrile kontraceptivnu pilulu za "pet dana posle" Zrenjanin: Primoravali sestričinu na prostituciju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.