Holandija zvanično menja ime u Nizozemsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija zvanično menja ime u Nizozemsku

Holandska vlada odlučila je da zvanično promeni ime zemlje koje će uskoro glasiti samo Nizozemska.

Ova promena, kako pišu britanski mediji, deo je nove strategije koja ima za cilj poboljšanje imidža zemlje u svetu i njeno "rebrendiranje".

Nizozemska će biti zvaničan naziv zemlje na Pesmi Evrovizije u maju u Roterdamu, kao i tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, prenosi "Gardijan".

Takođe, fudbalska reprezentacija isključivo će se zvati Nizozemska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svakom zvaničnom nastupu.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova kaže da Nizozemskoj treba jedinstvenije i koordisanije nacionalno brendiranje.

"Želimo da predstavimo Nizozemsku kao otvorenu, inventivnu i inkluzivnu zemlje. Modernizujemo naš pristup", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.