Holandija od nedelje u karantinu

Izvor: B92, 18.Dec.2021, 21:18

Holandija od nedelje u karantinu

Hag -- Holandija će od 19. decembra do 14. januara biti u karantinu zbog sprečavanja naglog širenja omikron soja, izjavio je holandski premijer Mark Rute.

"Večeras sam ovde u tmurnom raspoloženju. Da sumiram u jednoj rečenici, Holandija će se sutra vratiti u režim karantina", rekao je Rute novinarima, prenela je agencija Frans pres.

Prema njegovim rečima, škole, fakultetu, barovi, restorani i prodavnice sa sekundarnom robom biće zatvoreni od sutra do 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << januara.

Građanima će biti dozvoljene kućne posete dve osobe, osim za Božić i doček Nove godine, kada će moći da prime do četiri osobe.

Mnoge evropske zemlje uvele su dodatne mere protiv epidemije korona virusa, podsetila je agencija AP.

U Danskoj je naloženo zatvaranje pozorišta, koncertnih dvorana, zabavnih parkova i muzeja.

U Parizu su otkazani vatromet i koncert za doček Nove godine u aveniji Jelisejskih polja, dok je Irska uvela zatvaranje pabova u 20.00 i ograničeno prisustvo na događajima na zatvorenom i otvorenom. Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.