Holandija izručuje ruskog hakera

Izvor: B92, 04.Nov.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija izručuje ruskog hakera

Holandska vlada odobrila izručenje SAD ruskog državljana Vladimira Drinkmana, optuženog da je član hakerske grupe koja je ukrala podatke sa 160 miliona kartica.

Drinkman je član grupe u kojoj su četiri Rusa i jedan Ukrajinac, protiv kojih je prošle godine tužilaštvo u Nju Džerziju podiglo optužnicu za hakovanje, okarakterisano kao najveća krađa podataka ikad procesuirana u SAD, prenela je agencija AP.

Portparol holandskog Ministarstva pravde i bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Job van de Sande je izjavio da je ministar Ivo Opstelten odobrio izručenje Drinkmana, što je bio preduslov da bi moglo da mu se sudi u SAD.

Kradja podataka koju je izvela ta hakerska grupa je oštećenim korporacijama prouzrokovala štetu od nekoliko stotina miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Holandija izručuje ruskog hakera

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 01:52

Holandska vlada odobrila izručenje SAD ruskog državljana Vladimira Drinkmana, optuženog da je član hakerske grupe koja je ukrala podatke sa 160 miliona kartica...Drinkman je član grupe u kojoj su četiri Rusa i jedan Ukrajinac, protiv kojih je prošle godine tužilaštvo u Nju Džerziju podiglo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.