Hoking: Mladić izuzetno kooperativan po dolasku u pritvor

Izvor: Politika, 01.Jun.2011, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoking: Mladić izuzetno kooperativan po dolasku u pritvor

HAG - Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je danas da je general Ratko Mladić, po sinoćnjem izručenju i prebacivanju u pritvor Tribunala, bio „izuzetno kooperativan”.

„Juče sam dočekao Mladića na aerodromu u Roterdamu, na stepenicama aviona, sa pritvorskim doktorom. Dobro smo komunicirali i razumeli jedan drugog. Mladić je bio veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kooperativan i nismo imali nikakvih problema. On je obratio pažnju na to što smo govorili”, izjavio je Hoking na konferenciji za novinare u Hagu.

Tema razgovora nisu bile optužbe protiv Mladića, napomenuo je sekretar suda. „Mnogo smo razgovarali o proceduri”, rekao je Hoking.

Po njegovim rečima, lekar je sa Mladićem razgovarao na roterdamskom aerodromu i utvrdio da je on u stanju da bude prebačen u pritvor Tribunala u Sheveningenu.

Kada je pristigao u pritvor, Mladića je ponovo pregledao lekar koji nije pronašao „nikakva hitna pitanja”, rekao je sekretar Tribunala.

Na pitanje da li Mladića u pritvoru posebno nadziru zbog mogućnosti samoubistva, Hoking je odgovorio odrečno.

Hoking je naglasio da će Mladić biti pod lekarskim nadzorom i da će mu Tribunal, kao i drugim pritvorenicima, obezbediti najbolju dostupnu medicinsku negu.

Predstavnici sekretarijata su sa Mladićem preliminarno razgovarali o imenovanju advokata, dali su mu neophodne dokumente, a taj razgovor će se nastaviti u narednim danima, kazao je sekretar Tribunala.

Prijem Mladića u pritvor, trajao je dva-tri sata, tokom kojih ga je upravnik informisao o pravilima i režimu života, posetama, telefonskim pozivima i drugim svakodnevnim pitanjima.

Upravnik pritvora još nije odredio sa kojim će drugim pritvorenicima Mladić biti smešten u jednom od tri krila pritvora u Sheveningenu, ali će ta odluka biti uskoro doneta, rekao je Hoking.

Mladića su juče Tribunalu izručile vlasti Srbije, koje su ga uhapsile 26. maja u Lazarevu kod Zrenjanina.

Prvo pojavljivanje Mladića pred sudijom zakazano je za petak. Mladić bi tada trebalo da se izjasni o krivici po optužnici koja mu u 11 tačaka stavlja na teret genocid i zločine protiv čovečnosti nad nesrbima u BiH 1992-95. 

Beta

objavljeno: 01. 06. 2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić kooperativan u pritvoru

Izvor: Beta, 01.Jun.2011

HAG, 1. juna 2011. (Beta) - Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je u sredu da je general Ratko Mladić, po izručenju i prebacivanju u pritvor Tribunala u utorak uveče, bio "izuzetno kooperativan"..."Juče sam dočekao Mladića na aerodromu u Roterdamu, na stepenicama aviona, sa pritvorskim...

Nastavak na Beta...

Sekretar Tribunala: Mladić izuzetno kooperativan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2011

HAG -..Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je danas da je general Ratko Mladić, po sinoćnjem izručenju i prebacivanju u pritvor Tribunala, bio "izuzetno kooperativan"..."Juče sam dočekao Mladića na aerodromu u Roterdamu, na stepenicama aviona, sa pritvorskim doktorom. Dobro smo komunicirali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mladić u pritvoru "izuzetno kooperativan"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2011

Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je danas da je general Ratko Mladić, po sinoćnjem izručenju i prebacivanju u pritvor Tribunala, bio "izuzetno kooperativan"..."Juče sam dočekao Mladića na aerodromu u Roterdamu, na stepenicama aviona, sa pritvorskim doktorom. Dobro smo komunicirali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sekretar suda: Ratko Mladić kooperativan

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Jun.2011

Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je danas da je general Ratko Mladić, po sinoćnjem izručenju i prebacivanju u pritvor Tribunala, bio "izuzetno kooperativan". "Juče sam dočekao Mladića na aerodromu u Roterdamu, na stepenicama aviona, sa pritvorskim doktorom. Dobro smo komunicirali...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Sekretar suda: Mladić kooperativan

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2011

HAG - Sekretar Haškog tribunala Džon Hoging, koji je proveo više od tri sata sa Ratkom Mladićem na putu od Roterdama do Haga, rekao je danas da je Mladić kooperativan, da je sa njim razgovarao preko prevodioca i da nisu imali problema da razumiju jedan drugog.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.