Hofer Nikoliću: Želim ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: B92, 10.Nov.2016, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofer Nikoliću: Želim ukidanje sankcija Rusiji

Član tročlanog predsedništva parlamenta Austrije Norbert Hofer rekao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da se zalaže za ukidanje sankcija Rusiji.

Hofer je rekao i da želi sveukupnu saradnju i jačanje hrišćanskih i univerzalnih vrednosti, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Kako se dodaje, Hofer je potvrdio privrženost politike Austrije članstvu u Evropskoj uniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Uveren sam da kroz saradnju centralne Evrope sa zemljama zapadnog Balkana može da se ostvari snažan doprinos razvoju EU u celini", rekao je Hofer.

U saopštenju se navodi da je Nikolić naglasio da je saradnja Austrije i Srbije veoma dobra i da je veoma važno dodatno učvrstiti ekonomske odnose.

Nikolić je rekao da je srpska dijaspora snažna spona dve zemlje i da je dobro poznato koliko su Srbi vredni i predani svom poslu u uređenom sistemu kakav je austrijski i da bi ulaganjem u proizvodnju u Srbiji austrijski investitori, uz pomoć vrednih i obrazovanih mladih ljudi, na raspolaganju imali i brojne sporazume o slobodnoj trgovini.

Treba takođe imati u vidu i činjenicu, dodao je predsednik, da bi na taj način Austrija dodatno osnažila prijateljstvo dve zemlje.

"Želim vam puno uspeha u sprovođenju politike snaženja vaše zemlje u okviru EU i sveobuhvatne saradnje", rekao je predsednik i dodao da Srbija očekuje podršku te zemlje u evrointegracijama, piše u saopštenju.

Hofer je kandidat Slobodarske partije Austrije na predsedničkim izborima u decembru ove godine.

On je juče razgovarao sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.