Hoćete do Minska? Imamo direktnu avioliniju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćete do Minska? Imamo direktnu avioliniju

Beloruska avikompanija Belavija uspostavila je redovnu liniju između Minska i Beograda, sa sletanjem u Budimpešti. Kako je najavljeno, Belavija će na toj liniji leteti dva puta nedeljno (ponedeljkom i četvrtkom), avionom tipa CRJ-100/200.

Beloruski avion su na na prvom letu iz Minska za Beograd na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali i srpski ministar saobraćaja Aleksandar Antić, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Milan Živanović, beloruski ambasador Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Čušev, kao i srpski poslanik Dragomir Karić.

Zamenik generalnog direktora Belavije Igor Čerginec je rekao da u toj kompaniji očekuju da će nova linija, koja će povezati tri evropske prestonice, imati poslovni i turistički karakter.

"Uveren sam da će izazvati veliko interesovanje kod beloruskih, srpskih i mađarskih turističkih agencija", rekao je on na beogradskom aerodromu.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević je istakao da su uspostavljanju aviosaobraćaja između Beograda i Minska značajan doprinos dali najviši državni funkcioneri Belorusije i Srbije.

Beloruska aviokompanija Belavija iz Minska leti za 42 destinacije u Evropi i Aziji. U floti trenutno ima šest aviona boeing 737-300 i boeing 737-500, 4 aviona CRJ-100/200, 2 avionatipa embraer 175 i tri aviona tupoljev TU-154.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otvorena avio linija Beograd – Budimpešta – Minsk

Izvor: DANuBeogradu.rs, 20.Sep.2013, 17:08

Beloruska avio kompanija Belavia uspostavila je redovnu liniju Beograd – Budimpešta – Minsk. Avioni Belavije leteće na toj liniji dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom, avionima tipa CRJ-100/200. Prvi beloruski avion koji je poleteo iz Minska juče je sleteo .. Pročitaj članakThe post...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.