Hladne glave na Dodikov populizam

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hladne glave na Dodikov populizam"

Sarajevo -- Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da očekuje da će kod kolege iz Predstavništva Šefika Džaferoviha imati podršku.

Kako je naveo, reč je o podršci u stavovima kojima će, kako kažei, štititi poziciju BiH u odnosima sa komšijama

"Želim da budemo mudri i da na očekivani Dodikov populizam odgovoramo 'hladne glave'. Moramo tražiti nove prijatelje Bosne i Hercegovine u svetu, posebno među članicama NATO i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije", rekao je Komšić u intervjuu za portal vijesti.ba.

On je napomenuo da razdvaja "ono što će biti saradnja mene i gospodina Džaferovića kao članova Predsedništva, te pozicija koje zauzimaju politicke stranke".

"Ono što želim da verujem je da ćemo gospodin Džaferovic i ja biti naredne godine u Srebrenici, na Kazanima, u Grabovici, zajedno. Očekujem da ću imati kod njega podršku u stavovima kojima ćemo štititi poziciju Bosne i Hercegovine u odnosima sa komšijama", rekao je Komšić.

Istovremeno je zatražio od građana BiH da sačekaju sa osudama i pruže priliku njemu i njegovom timu, tvrdeći da će raditi drugačije.

Komšić je naglasio i da je "borba protiv negiranja genocida i ratnih zločina", kao i suočavanje sa prošloću, temelj pomirenja u BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komšić: Hladne glave na Dodikov populizam

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2018, 00:19

SARAJEVO - Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da očekuje da će kod kolege iz Predstavništva Šefika Džaferoviha imati podršku u stavovima kojima će, kako navodi, štititi poziciju BiH u odnosima sa komšijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.