Hitno taustaviti

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 08:14

"Hitno taustaviti"

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da sukobi u svetu moraju hitno da se zaustave.

To je prema njegovim rečima neophodno jer pandemija koronavirusa ne ugrožava samo napredak u borbi protiv gladi i siromaštva u svetu, već preti da produbi postojeće konflikte i podstakne izbijanje novih.

Na sastanku Saveta bezbednosti UN, on je sinoć konstatovao da je njegov poslednji apel od 23. marta o momentalnom prekidu vatre u svim konfliktima na planeti kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se čovečanstvo izborilo sa panedemijom korona virusa, rezultirao brojnim primerima smanjenjem sukoba i obustavama oružanih operacija, preneo je AP.

"Na žalost, u brojnim slučajevima pandemija nije bila dovoljan razlog da se sukobljene strane dogovore o trajnom prekidu vatre i o obustavi neprijateljstava", dodao je Gutereš.

Njegov prethodnik na čelu svetske organizacije Ban Ki-mun konstatovao je da je neverovatno kako su primenom vanrednih mera milijarde ljudi u svetu uspešno izolovane kako bi se sprečilo širenje korona virusa, ali prekid oružanih sukoba i neprijateljstava nije postignut.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gutereš: Sukobi u svetu moraju hitno da se zaustave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da sukobi u svetu moraju hitno da se zaustave, jer pandemija korona virusa ne ugrožava samo napredak u borbi protiv gladi i siromaštva u svetu, već preti da produbi postojeće konflikte i podstakne izbijanje novih...Na sastanku Saveta bezbednosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.