Hitno rešiti problem nagomilanog smeća u priobalju

Izvor: B92, 23.Avg.2018, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitno rešiti problem nagomilanog smeća u priobalju"

U sredu su se sastali predstavnici svih nadležnih službi u gradu kako bi što hitnije počelo rešavanje problema nagomilanog smeća na priobalnim delovima reka.

To je gostujući u Beogradskoj hronici rekao gradonacelnik Zoran Radojičić, navodeći da su sastanku prisustvovali predstavnici Zelenila, Gradske čistoćev i Srbijavoda, te da su se složili da se taj posopa mora što hitnije obaviti.

"Dogovorili smo se da preciziramo ko će šta da radi i već narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana očekujemo prve rezultate. Dok sam na ovoj poziciji ulagaću maksimalni napor da Beograd bude čistiji i uređeniji. U drugom je planu čija je nešto nadležnost, jer je važno je da se problemi reševaju i po tom pitanju svi smo se jutros saglasili", preneo je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na problem ambrozije u Beogradu, precizirajući da se uradila analiza i snimanje na četiri stotina hektara. U ovom trenutku, ambrozija je uništena na oko šezdeset hektara.

"Ove godine uloženo je duplo više sredstava nego lane, a praktično se ovom problematikom ozbiljnije bavimo tek od pre dve godine. Nažalost, problem se ne može rešiti u toku jedne godine već moramo imati trogodišnji i četvorogodišnji plan. Ambrozija je izazivač velikih zdravstvenih problema, ali predstavlja i ekonomski problem jer trideset odsto stanovništa nije produktivno u tim mesecima", rekao je Radojičić.

Posebno je naglasio problematiku ambrozije na privatnim posedima, zbog čega mora da se promeni zakonska regulativa i predvide kazne za one koji je ne unaštavaju jer je to "pitanje javnog zdravlja".

Na trilaterarnom sastanku s gradonačelnicima Sarajeva i Zagreba, kako je rekao, iskazana je želja da susreti postanu tradicionalni.

"Poslata je poruka da treba da se sarađuje i razmenuju iskustva, jer svi imaju zajednički cilj - da građani na ovom prostoru žive bolje", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je lično podržao predlog RTS-a da zaslužni ljudi ove kuće, Novak Novak, Radovoje Lola Djukić, Aleksandar Djorđević i Mića Orlović, dobiju ulice u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.