Hitno je: Sazvan ključni partijski sastanak

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 10:30

Hitno je: Sazvan ključni partijski sastanak

Severna Koreja je sazvala ključni partijski sastanak na kojem će se razgovarati o diplomatskim i odbrambenim strategijama zemlje.

Sastanak je sazvan kao odgovor na "promenjenu međunarodnu situaciju", uz prisustvo njenog lidera Kim Džong-una, javili su danas državni mediji.

Kim je prisustvovao proširenom plenarnom sastanku Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije Koreje (VPK) koji je otvoren juče, navodi zvanična korejska centralna novinska agencija (KCNA).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Na sastanku će se razgovarati o pitanju diplomatske i odbrambene strategije zemlje za suočavanje sa promenjenom međunarodnom situacijom i razmatranje ekonomskih projekata u prvoj polovini ove godine", navodi se u izveštaju KCNA na engleskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.