Hitna pomoć dobija novu zgradu u Beogradu

Izvor: Mondo, 02.Feb.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć dobija novu zgradu u Beogradu

Krajem ove ili na proleće naredne godine počeće izgradnja novog centra Hitne pomoći, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

On je danas prisustvovao primopredaji deset novih vozila za zdravstvene ustanove u Beogradu u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a rukovodstvo mu je predstavilo i idejno rešenje za novi centar Hitne pomoći.

"Mi ćemo ćemo u narednih par meseci završiti idejni projekat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obezbedićemo novac i krenućemo da radimo glavni projekat i da biramo izvođača radova. Krajem godine, najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra", rekao je Mali novinarima.

Prema rečima direktora Hitne pomoći Gorana Čolakovića cilj je da se napravi "srpski poligon urgentne medicine", koji bi, kaže, bio okosnica urgentne medicine.

Beograd će dobiti novu bolnicu - "Dedinje 2"?

Na mestu sadašnje garaže tog obejkta, objasnio je, trebalo bi da budu izgrađen objekat na dva sprata.

Svi lekari, bilo da su u domovima zdravlja, na klinikama i studenti morali bi da prođu kroz taj budući trening centar gde bi naučili kako se na pravi način radi reanimacija.

"Sa tim dobijamo jedan kvalitet u urgentnoj medicini i podižemo je na jedan jako visok nivo, a možda čak idemo i ka tome da nas Medicinski fakultet prepozna, da budemo njegova baza ", rekao je Čolaković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.