Hiljade talibanskih boraca ušlo u Nemačku s migrantima?

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade talibanskih boraca ušlo u Nemačku s migrantima?

Berlin -- Moguće je da je hiljade bivših boraca Talibana ušlo u Nemačku u prethodne dve godine, tokom talasa više od milion migranata i izbeglica.

To je objavio nemački magazin Špigl.

Federalna kancelarija za migracije i izbeglice Nemačke obavestila je bezbednosne zvaničnike da se hiljade migranata identifikovalo kao bivši talibanski pobunjenici tokom procesa za dobijanje azila, navodi se u Špiglu, prenosi Rojters.

U magazinu se navodi da je najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70 avganistanskih muškaraca pod istragom, iako nije jasno da li je bilo ko od njih osumnjičen za to da je aktivan talibanski borac.

Šestorica nad kojima se vrši istraga se nalaze u pritvoru, a preliminarna sudska saslušanja za još osumnjičenih će početi iduće nedelje.

Kancelarka Nemačke, Angela Merkel, kritikovana je zbog toga što je dozvolila da toliki broj migranata uđe u Nemačku, uprkos tome što je prošle godine nekoliko terorističkih napada dovedeno u vezu sa migrantima, navodi Špigl.

Merkelova aktivno deportuje Avganistance kojima azil nije odobren, a prema njenim navodima oko 55 odsto Avganistanaca dobije status izbeglice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.