Hičkokov scenario na ulicama Berlina

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hičkokov scenario na ulicama Berlina

Ovih dana na ulicama glavnog grada Nemačke može vam se desiti isto što i junacima Hičkokovog filma "Ptice", jer su gavrani počeli da napadaju prolaznike.

Berlinska policija poslednjih par dana intenzivno upozorava šetače na napade gavrana koji su počeli da se ponašaju kao oni iz Hičkokovog horor filma "Ptice".

Nedavno su dva gavrana napala 41-godišnjeg prolaznika koji je od njihovih kljunova uspeo da se zaštiti torbom, navela je policija.

Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu upoznate sa drugim incidentima te vrste, ali su lokalni mediji preneli da je do sada bilo šest napada. U jednom od njih umalo je oboren biciklista.

Jedan par veoma agresivnih gavrana napravio je gnezdo u blizini Nacionalnog pozorišta kod kojeg je policija postavila panoe sa upozorenjem. Njihovo gnezdo ne može da bude uklonjeno zbog zakona o zaštiti prirode.

Električar koji radi u pozorištu napadnut je oko 9.00 sati ujutro kada je dolazio na probu.

"Kljucao me je u glavu. Onda je odleteo da bi se odmah potom vratio", ispričao je on "Berliner cajtungu".

"Sreća je što sam imao ranac. Uspeo sam da zaštitim glavu i da utrčim u pozorište", dodao je.

List navodi da su gavrani posebno agresivni u vreme polaganja jaja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.