Hezbolah: Izraelski dronovi doleteli s borbenih čamaca

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hezbolah: Izraelski dronovi doleteli s borbenih čamaca

Bejrut -- TV stanica libanskog Hezbolaha javila je da su dronovi korišćeni u napadu na južni Bejrut doleteli sa izraelskih borbenih brodova blizu obale Sredozemnog mora.

Izveštaj TV Al-Manar objavljen je pet dana nakon što je dron za koji se tvrdi da je izraelski pao u uporište Hezbolaha, a drugi eksplodirao i pao u blizini.

Hezbolah je predao dronove libanskoj vojsci nakon što je sprovedena istraga. Ta proiranska šiitska organizacija je rekla da su eksperti za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksploziv utvrdili da je jedan dron bio natovaren visoko eksplozivnim materijalom sugerišući da se bespilotne letelice poslate da izvedu napade.

Za jedan dron se u početku mislilo da je izviđački.

Izraelski mediji su izvestili početkom ove nedelje da su izraelski dronovi ciljali postrojenje u Bejrutu u kojem je bila velika mašina od ključnog značaja za proizvodnju raketa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.