Hasani: Kosovo postoji po medjunarodnom pravu

Izvor: Beta Video, 01.Avg.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hasani: Kosovo postoji po medjunarodnom pravu

PRIŠTINA - ``Kosovo postoji po medjunarodnom pravu, a to mišljenje je dao Medjunarodni sud pravde. Svaki potpis koji pojedini predstavnici stavljaju se reguliše po medjunarodnom običajnom pravu. To znači da kada šef države, vlade, ministar spoljnih poslova suverene države stavlja negde potpis to obavezuje državu, bez obzira šta o tome mislili država i njeni politički predstavnici. Tako da se u ovom slučaju radi apsolutno o medjunarodnim ugovorima``, objasnio je profesor medjunarodnog prava, bivši rektor Univerziteta u Prištini i bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Hasani: Konačni dogovor Beograda i Prištine bio medjunarodni sporazum

Izvor: Beta Video, 02.Avg.2018, 10:51

BEOGRAD - Profesor medjunarodnog prava, bivši rektor Univerziteta u Prištini i bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani je ocenio da bi konačni dogovor Beograda i Prištine bio medjunarodni sporazum, jer je po njegovom mišljenu Kosovo suverena i nezavisna država, a da je vidjenje Beograda...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.