Haradinaju se umanjuje kazna?

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:05

Haradinaju se umanjuje kazna?

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana Nasim Haradinaj uskoro će predati Specijalnom sudu zahtev za prevremeno puštanje na slobodu, prenosi Gazeta ekspres.

Zahtev za prevremeno puštanje na slobodu uslediće nakon što je Haradinaj odslužio skoro dve trećine zatvorske kazne, od ukupno četiri godine i tri meseca.

Advokat Nasima Haradinaja, Tobi Kedman, potvrdio za Nacional da će uskoro sa Haradinajem razgovarati o detaljima ovog zahteva.

"Gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haradinaj će uskoro odslužiti dve trećine kazne, tako da se kvalifikuje za smanjenu kazne, odnosno prevremeno puštanje na slobodu. U toku smo pripreme zahteva i sastaću se sa Haradinajem ove nedelje da dalje razgovaramo o tom pitanju. Naše mišljenje je da postoje jaki razlozi da podržimo njegov zahtev za prevremeno puštanje na slobodu“, rekao je Kedman.

Nasim Haradinaj je zajedno sa Hisnijem Gucatijem prvobitno osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora. Tada im je Apelacioni sud u Hagu smanjio kaznu na četiri godine i tri meseca.

Uhapšeni septembra 2020. godine, a u ukupnu kaznu im je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.