Haradinaj traži poternice za Vučićem i Dačićem

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj traži poternice za Vučićem i Dačićem

Priština -- Ramuš Haradinaj, lider bivše OVK izjavio je da bi Priština trebalo da uvede recipročne mere Beogradu kada su u pitanju poternice.

"Oni imaju poternice, pa bi trebalo i mi. Vučić ispunjava kriterijume da se za njim izda poternica. Dačić, takođe", rekao je Haradinaj, prenosi prištinski RTV21.

Haradinaja Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KIM 1998. i 1999. godine.

On je uhapšen 4. januara na granici Ssvajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Francuske po Interpolovoj poternici, a Srbija je potom uputila Francuskoj zahtev za njegovo izručenje.

On je nedelju dana kasnije pušten da odluku suda o zahtevu Srbije za ekstradiciju čeka na slobodi, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno da napušta teritoriju Francuske.

Istraga protiv Haradinaja u Srbiji je pokrenuta 2004. godine, a nedavno je proširena novim optužbama i novim dokazima koji su prosleđeni sudu u Kolmaru.

Poternica je izdata, kako je Beograd saopštio, jer je reč o sumnji na dela koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine na KIM, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru najavio je da će 2. marta saopštiti odluku o zahevu Srbije za izručenje Haradinaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OČAJNIČKI POTEZ HARADINAJA: Zlikovac traži poternice protiv Vučića i Dačića

Izvor: Kurir, 11.Feb.2017

..."Oni imaju poternice, pa bi trebalo i mi Vučić ispunjava kriterijume da se za njim izda poternica Dačić, takođe", rekao je Haradinaj, prenosi prištinski RTV21..HARADINAJ KUKAO U SUDU..Haradinaj je uhapšen 4 januara na granici Ssvajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici, a Srbija je potom...

Nastavak na Kurir...

Slavka Kojić: Izručenje Haradinaja ogledalo Francuske

Izvor: KMnovine.com, 11.Feb.2017

Dana 4. januara 2017. godine, postupajući po međunarodno poternici koju je izdala Srbija, u Francuskoj je uhapšen predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.... .. Već 12. januara pušten je na slobodu, uz kauciju i oduzimanje pasoša i obavezu da se dva puta sedmično javlja nadležnoj...

Nastavak na KMnovine.com...

Haradinaj: Da se raspišu potjernice za Vučićem i Dačićem

Izvor: SandzakPress.net, 11.Feb.2017

Ramush Haradinaj, ratni lider Oslobodilačke vojske Kosova, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, izjavio je danas da bi Priština trebalo uvesti recipročne mjere Beogradu kada su u pitanju tjeralice. “Oni imaju tjeralice, pa bi trebalo i mi. Vučić ispunjava kriterije...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.