Hapšenja na Malti zbog ubistva novinarke

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja na Malti zbog ubistva novinarke

Većina osumnjičenih ima kriminalni dosije

Malteška policija uhapsila je osam osoba zbog ubistva istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije.

Premijer Džozef Muskat izjavio je da su svi osumnjičeni malteški državljani i da većina ima kriminalni dosije. Osmorka je uhapšena skoro dva meseca nakon što je Galicijin auto eksplodirao blizu njenog doma.

Galicija je pisala izuzetno popularan blog kojim je napadala korupciju na visokom nivou i organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriminal na ostrvu. Njena porodica je ranije saopštila da istraga o ubistvu ne može biti nepristrasna i nezavisna, jer je predvodi oficir koji je u braku sa najvišim ministrom vlade koji je bio predmet njenih kritičnih članaka.

Poslanici Evropskog parlamenta koji su prošle nedelje poslati na Maltu u misiju za utvrđivanje činjenica rekli su da su "ozbiljno zabrinuti" za vladavinu prava na ostrvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.