Haos u Napulju: Turisti usred sukoba na protestu

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Napulju: Turisti usred sukoba na protestu

Napulj -- Nekoliko autobusa s turistima našlo se danas u Napulju usred obračuna demonstranata koji se protive poseti italijanskog premijera Matea Rencija i policije.

Policija je ispalila suzavac na demonstrante, prenosi Ansa.

Italijanska agencija navodi da je metež nastao kada je policija počela da potiskuje demonstrante, naoružane kamenicama i staklenim flašama, protiv kojih je upotrebljen i vodeni top.

Ansa je navela da su građani uplašeni, iako demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušavaju da ih umire.

Zbog demonstracija je blokiran saobraćaj u zoni pored mora.

Kako navodi "Korijere dela sera", Napulj je od jutros u zoru blindiran grad, a protiv premijera, koji je danas u tom gradu, protestuje oko 2.000 pripadnika radikalne levice koja je Renciju natpisom na napuljskom dijalektu poručila da je trebalo da ostane kod kuće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) HAOS U NAPULJU: Turisti upali u sukob između demonstranata i policije!

Izvor: Kurir, 06.Apr.2016

Nekoliko autobusa sa turistima našlo se danas u Napulju usred obračuna demonstranata koji se protive poseti italijanskog premijera Matea Rencija i policije...Policija je ispalila suzavac na demonstrante, prenosi Ansa..Italijanska agencija navodi da je metež nastao kada je policija počela da potiskuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.