Haos u Kini, evakuisano više hiljada ljudi

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 14:51

Haos u Kini, evakuisano više hiljada ljudi

Pokrajina Čungking na jugozapadu Kine izdala je pojačana upozorenja za jaku kišu u 24 okruga, objavili su kineski državni mediji.

Mediji navode da na tom području zbog obilnih padavina preti izlivanje velikog broja reka zbog čega je jutros evakuisano 2.600 stanovnika.

Lokalni zvaničnici su takođe upozorili na poplave i klizišta.

Velike poplave zahvatile su delove Kine poslednjih nekoliko sedmica, a posebno je pogođen Čungking gde je prošle sedmice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog poplava i klizišta poginulo 15 ljudi.

Više od 40.000 ljudi evakuisano je u kineskoj provinciji Sečuan pre nekoliko dana zbog poplava, preneo je Rojters. Rekordne padavine zabeležene su u četvrtak u Vandžouu, okrugu Čungkinga, sa 227 milimetara padavina po metru kvadratnom za 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.