Haos u Budimpešti, sukob policije i demonstranata VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Budimpešti, sukob policije i demonstranata VIDEO

Nekoliko hiljada antivladinih demonstranata sukobilo se s policijom ispred zgrade Parlamenta u Budimpešti, a policija je upotrebila suzavac da ih potisne.

Demonstranti su prvo išli kroz centar Budimpešte i zatim su se vratili na Trg Košut i uprkos pozivima da skup ostane miran počeli da gađaju flašama i zapaljivim bombama policiju koja je u opremi za suzbijanje demonstracija čuvala Parlament.

Demonstranti su uzvikivali slogane protiv premijera Viktora Obana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Skup je bio sazvan da se protestuje zbog nedavnih izmena radnog zakona za koji sindikati i kritičari tog dokumenta kažu da će naškoditi radnicima.

Ljudi koji su učestvovali u protestu, među kojima je bilo mnogo studenata, takođe su se bunili zbog toga što je vlada izbacila iz Mađarske uiverzitet koji je osnovao Džordž Soroš, zbog nastojanja da se ograniči akademska sloboda i zbog njihove percepcije da je povećana korupcija u zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAČEN SUZAVAC Hiljade Mađara protestovalo protiv novih zakona, a onda je izbio SUKOB SA POLICIJOM (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Dec.2018

Na protestu više hiljada Mađara protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima u Budimpešti je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac i biber sprej da bi ih rasterala ispred parlamenta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.