Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Priština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Priština

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada još nema "ništa konkretno".

Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Kosova koje je, prema njegovim rečima, do sada "sa manje volje nego Srbi" učestvovalo u dijalogu.

"Možda su ranije bili manje voljni nego Srbi oko dijaloga, ali sada razumeju da je to takođe u njihovom interesu", kaže Han.

Johanes Han je u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa stalnim dopisnicima evropskih medija u Briselu, među kojima je i dopisnik Tanjuga, ocenio da na Kosovu trenutno postoji pozitivno raspoloženje.

On je to objasnio činjenicom da je Evropska komisija posle pozitivne odluke kosovskog Parlamenta o demarkaciji sa Crnom Gorom na Kosovo poslala ekspertski tim koji radi finalnu procenu ispunjenosti uslova za viznu liberalizaciju.

"Oni su tako videli da dobijaju nešto zauzvrat i da ima pozitivnih signala i za njih. Ubeđen sam da to može da donese novu energiju i u dijalog", navodi evropski komesar.

Johanes Han kaže da, iako trenutno još nema "ništa konkretno" oko dijaloga, on oseća "pozitivan razvoj atmosfere" između dva partnera u tim razgovorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Han: Oseća se pozitivan razvoj atmosfere između Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 14.Jun.2018

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada jošš nema "ništa konkretno".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.