Hamburg proteruje i euro 5 dizele!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamburg "proteruje" i euro 5 dizele!

Hamburg je "povukao nogu": biće prvi grad u Nemačkoj koji će već od naredne sedmice, tačnije od 31. maja, zabraniti saobraćaj svim dizel-automobilima i kamionima koji ne ispunjavaju normu euro 6 izduvnih gasova!

Doduše, nove mere neće važiti za celo gradsko područje već, za sada, samo u delu grada Altona-Nord.

Od prošle sedmice postavljeni su i znakovi za preusmeravanje i zabrane. Sobraćaj će za sve starije dizele, pa i one sa normom euro 5 biti zabranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u velikom delu Mak-Brauer-Alee, a prema dostpunim podacima novim merama biće pogođeno 168.000 vlasika dizel-automobila u Hamburgu, naravno i svi drugi koji dođu iz Nemačke ili inostranstva čija vozila ne uspinjavaju propisanu ekološku normu.

Od zabrane su, za sada, izuzeta vozila Hitne pomoći, onih koji imaju prijavljeno stalno boravište u tom delu grada, kamioni za odvoz smeća, dostavna i taksi-vozila.

Potez gradskih vlasti Hamburga mogao bi da bude putokaz i za mnoge druge gradove u Nemačkoj, jer njih 66 se nalazi na spisku onih u kojima kvalitet vazduha zbog zagađenja otrovnim azot-dioksidom daleko prelazi dozovljene vrednosti propisane na nivou EU, a glavni uzročnici su upravo "prljavi" dizel-motori.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.