Hamas špijunirao Izraelce preko aplikacija?

Izvor: B92, 03.Jul.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas špijunirao Izraelce preko aplikacija?

Izraelska vojska optužila je terorističku grupu Hamas da je pokušala da hakuje telefone izraelskih vojnika pomoću dve lažne aplikacije.

Jedna aplikacija bila je za upoznavanje, a druga za praćenje rezultata na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tri aplikacije za Android, koje su do sada već uklonjene sa Gugl plej prodavnice, dizajnirane su tako da kradu podatke i pale mikrofon i kameru na telefonima izraelskih vojnika kako bi ih špijunirali, rekla su dva izraelska vojna zvaničnika, prenosi Rojters.

Ni Hamas ni kompanija Gugl za sada nisu komentarisali ovaj incident.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamas hakuje uz pomoć aplikacije za upoznavanje?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jul.2018

Izraelska vojska optužila je danas terorističku grupu Hamas da je pokušala da hakuje telefone izraelskih vojnika pomoću dve lažne aplikacije za upoznavanje i jedne za praćenje rezultata na Svetskom prvenstvu u Rusiji...Tri aplikacije za Android, koje su do sada već uklonjene sa Gugl plej prodavnice,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.