Hamas objavio snimak žene taoca; IDF potvrdila identitet FOTO

Izvor: B92, 14.Nov.2023, 11:00

Hamas objavio snimak žene taoca; IDF potvrdila identitet FOTO

Izraelska vojska je danas potvrdila identitet žene vojnika, koja je taoc Hamasa.

To se desilo ubrzo nakon što je vojno krilo te palestinske islamističke organizacije objavilo video snimak na kojem se vidi mlada žena u zatočeništvu.

U vojnom saopštenju objavljenom ubrzo posle pomoći je navedeno da je Nou Marsiano (Marciano) brutalno otela "teroristička" organizacija Hamas i time je prvi put potvrđen identitet jedne od oko 240 osoba otetih i odvedenih u Pojas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gaze tokom napada Hamasa na Izrael 7.oktobra.

Sinoć je vojno krilo Hamasa, Brigade Izadin Al-Kasam, objavilo video snimak žene vojnika koja je čitala poruku na hebrejskom i rekla svoje ime i broj lične karte,te da je zatočena u Gazi četiri dana.

Predstavnik izraelske vojske je otišao da obavesti porodicu o objavljivanju video snimka, dodaje se u saopštenju i optužuje Hamas da "nastavlja da koristi politički terorizam i da se ponaša nehumano objavljujući fotografije i video snimke talaca kao što je i ranije činio".

"Mi koristimo sva sredstva da vratimo taoce kući", zaključuje se u saopštenju.

U napadima Hamasa, 7.oktobra, nezabeleženim od osnivanja Izraela ubijeno je preko 1.200 ljudi na jugu zemlje, većinom civila. Izraelska vojska procenjuje da je oko 240 talaca odvedeno u Pojas Gaze u početnim napadima Hamasa. Vojska do sada nije objavljivala lične podatke o otetima među kojima je najmanje 34 maloletnika, uključujući malu decu, po izraelskim medijima.

U Pojasu Gaze u izraelskom bombardovanju i kasnijim kopnenim operacijama u odgovoru na napade Hamasa ubijeno je 11.240 ljudi, uglavnom civila među njima 4.360 dece, po podacima tamošnjeg ministarstva. Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.