Hamas ispalio tri rakete na izraelski nuklearni reaktor

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas ispalio tri rakete na izraelski nuklearni reaktor

Tri rakete ispaljene su danas na Dimonu, na jugu Izraela, gde se nalazi izraelski nuklearni reaktor, javili su izraelski mediji navodeći da je odgovornost za taj napad preuzela palestinska radikalna organizacija Hamas.

Protivraketna baterija "gvozdena kupola" je presrela jednu raketu, a druge dve su pale na otvoreno područje i nema naznaka da je bilo koji deo reaktora oštećen.

Hamas je preuzeo odgovornost za te rakete, potvrdivši da je to bio pokušaj udara na reaktor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pripadnici vojnog krila Hamasa, Brigada Izadin al-Kasam, rekli su da su lansirali rakete M-75 dugog dometa u pravcu Dimone.

Samo nekoliko minuta kasnije "gvozdena kupola" je presrela rakete nad centralnim Izraelom, drugog dana izraelske ofanzive na pojas Gaze.

Danas popodne su dve rakete prosretnute i u širem području Tel Aviva, a jutros su u istom području oborene takodje dve.

Ni u jednom od napada nije bilo povreda, ni štete. Islamski džihad je preuzeo odgovornost a ispaljivanje raketa ka Tel Avivu.

Sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se danas takodje u Zihron Jakovu, oko 130 kilometara udaljenom od granice pojasa Gaze. Dve rakete su pale u otvoreno područje južno od Haife, što je kako je rečeno, najdublje u izraelskoj teritoriji.

Izraelski televizijski Kanal dva javio je da se možda radi o raketama tipa M-302 sirijske proizvodnje od kojih je jedna pala takodje na sever kraj Hadera, preko 100 kilometara od Gaze.

Samo danas ispaljeno je preko 80 raketa na Izrael. Izraelska vojska je u utorak rano ujutru pokrenula ofanzivu Zaštitna ivica sa ciljem da zauvek zaustavi raketiranje iz pojasa Gaze.

Pročitajte još

GAZA GORI Izrael i Palestina ne razmenjuju reči, samo bombe Pet raketa oboreno nad Tel Avivom Pozivi na uzdržanost od nasilja u Izraelu Sirene šširom Izraela, ispaljeno preko 40 dalekometnih raketa Obama pozvao na kraj osvete Izraelaca i Palestinaca Žene i deca žrtve napada u pojasu Gaze

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas ispalio rakete na izraelski nuklearni reaktor!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jul.2014

Palestinska radikalna organizacija Hamas preuzela je odgovornost za napad na nuklearni reaktor na jugu Izraela sa tri rakete. Jedna raketa je presretnuta, druge dve pale na otvoreno područje

Nastavak na Telegraf.rs...

Hamas ponovo gađa nuklearni reaktor

Izvor: B92, 10.Jul.2014, 12:15

Tel Aviv -- Sirene za vazdušnu uzbunu ponovo su se oglasile danas u gradu Dimoni na jugu Izraela, kraj gde se nalazi izraelski nuklearni reaktor...Hamas je preuzeo odgovornost za jučerašnju raketnu vatru na Dimonu, otvoreno rekavši da je to bio pokušaj napada na nuklearni reaktor...U današnjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.