Hamas: Ubili su nam četvoricu komandanata

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 14:24

Hamas: Ubili su nam četvoricu komandanata

Militantna islamistička grupa Hamas saopštila je da je izraelska vojska ubila četvoricu njihovih komandanata.

Naoružano krilo Hamasa saopštilo je na svom Telegram kanalu da je među ubijenim vođama komandant severne brigade u Gazi Ahmad Al Gandur, koji je bio i član vojnog saveta Hamasa.

Ostala tri ubijena komandanta su Vael Radžab, Rafat Salman i Ajman Sijam.

"Kunemo se Bogom da ćemo nastaviti njihovim putem, a njihova krv će biti svetlo za mudžahedine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vatra za okupatore", saopštio je Hamas.

"To je džihad pobede ili mučeništva", dodali su. Iz poruke se ne vidi kada su ubijeni. Izraelska vojska još nije komentarisala eliminaciju komandanata Hamasa.

Podsetimo, Hamas je islamistička teroristička organizacija čiji je glavni cilj uništenje Izraela. Hamas je pre 50 dana izveo napad bez presedana na Izrael, tokom kojeg je Hamas ubio 1.200 Izraelaca, uglavnom civila.

Izrael je uzvratio nasilnim napadom na Gazu, prvo iz vazduha, a potom i kopnenim snagama. Više od 15.000 ljudi ubijeno je u odgovoru Izraela na Hamas, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja, koje kontroliše Hamas.

Juče je, u okviru četvorodnevnog primirja između Izraela i Hamasa, razmenjeno 20 talaca za 39 palestinskih zatvorenika, a Hamas je u petak oslobodio 24 taoca, a Izrael 39 palestinskih žena i dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.