Haljine i nakit Elizabet Tejlor na aukciji

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljine i nakit Elizabet Tejlor na aukciji

Oko 400 haljina, aksesoara i 200 komada nakita koji su pripadali holivudskoj zvezdi Elizabet Tejlor naćiće se na aukciji polovinom decembra, objavila aukcijska kuće ''Kristi''.

Na aukciji će se naći haljine, cipele i torbe koje je Tejlorova nosila, uključujući i one koje su specijalno za nju dizajnirale modne kuće ''Šanel'', ''Dior'' i ''Versaće'', kao i venčanice koje je nosila kada se udavala za Ričarda Bartona 1964. godine i ponovo 1975. godine.

Najskuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponuđena haljina biće ona koju je nosila tokom prvog braka, a očekuje se da će dostići cenu između 40 i 60.000 dolara, prenosi agencija AFP.

''Mnogi komadi odeće su bili specijalno pravljeni za Elizabet Tejlor, a pravili su ih njeni bliski prijatelji modni dizajneri'', rekla je Meredit Eterington-Smit iz ''Kristija''.

Aukcija haljina održaće se 14. i 15. decembra, a aukcija nakita održaće se 13. i 14. decembra, na kojoj će biti ukupno 269 ogrlica, dijamantskog prstenja, broševa i minđuša koji zajedno vrede više od 30 miliona dolara.

Dijamantska ogrlica sa rubinima koju je dizajnirala sama glumica po uzoru na ogrlicu iz 16. veka, koja je nekada pripadala španskoj kraljevskoj porodici očekuje se da će dostići cenu od oko 2 do 3 miliona dolara.

Elizabet Tejlor, koja je bila poznata po svom glamuroznom i ljubavnom životu, preminula je 23. marta u 79-toj godini.

Ona je dva puta osvojila nagradu Oskar u kategoriji za najbolju glumicu.

Povezane vesti: Dženifer Aniston posetila teško bolesnu majku u bolnici Doris Dej objavila album posle skoro 20 godina pauze Sara Džesika Parker spremna za uragan "Irena" Džodi Foster pomaže potragu za vanzemaljcima Kirsti Eli piše knjigu o starenju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.