Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine

Sastojci za 10 osoba:

Meso:

- 10 komada svinjskog karea ili vratine

- 2 glavice crvenog luka

- 12 komada slanine

Začini:

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica crvene paprike

- 1 kašičica bibera

Priprema:

Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Slaže se red slanine, kolut luka, komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka. Dobijeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ćevap mora biti stisnut i tako se peći, vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.

Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko sat vremena na 180-200°C. Takođe, preukusan je i na roštilju. Poslužite uz krompir i salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.