HTC One 2 je u nevolji - imaće grozno ime

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC One 2 je u nevolji - imaće grozno ime

Dok HTC One X, One S i One V nisu opčinili svet, HTC je imao barem jedan brend koji je mogao da unapređuje i on je svoju pravu snagu pokazao predstavljanjem modela HTC One prošle godine.

Međutim, HTC sada ima problem – kako nazvati naslednika najboljeg telefona koji je kompanija do danas napravila?

HTC je ozbiljno investirao u HTC One brend tako da sada jednostavno ne može ponovo sebi da dozvoli luskuz da krene od nule. Ovo je ključan trenutak i ukoliko nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krene po zlu sa predstojećim smartfonom pod kodnim imenom HTC M8 kompanija će se naći u još ozbiljnijim problemima.

Mnogi novi uređaj nazivaju HTC One 2, ali šanse da će ovo biti i konačno ime su prilično male zato što je nezgrapno i jednostavno ne oslikava premijum smartfon.

Sa druge strane, igra sa brojevima savršeno je prošla kod Samsunga a to i potvrđuje prodaja modela Galaxy S2, S3 i S4, a tu je i prednost samo jednog broja u imenu.

Niko ne želi da kaže da poseduje One 2, One 3 ili One 4.

HTC bi možda trebalo da se ugleda na Apple – imamo iPad, iPod i MacBook – bez brojeva i verzija, već su to samo uređaji sa istim imenom.

Zadržavanje imena kao što je HTC One za naslednika znači da bi korisnici sasvim sigurno trenutno bili privučeni, ali tu se javlja problem sadašnjeg modela.

Kada se novi premijum telefon pojavi prethodnik jednostavno ne nestaje, već dolazi do smanjenja njegove cene. I dalje možemo da kupimo Galaxy S3 ili iPhone 4S tako da se postavlja pitanje – kako će korisnici razlikovati stari i novi HTC One?

Urednik sajta TechRadar, Geret Bivis, smatra da bi kompanija stari model trebalo da preimenuje u HTC One Classic, ali pitanje je koliko bi takav potez bio uspešan.

A postavlja se pitanje šta bi kompanija onda trebalo da uradi sa trećom generacijom HTC Onea?

Još jedna moguća opcija može da bude dodavanje sufiksa u vidu simbola ili dodatnog slova kako bi naglasio da je u pitanju nov proizvod.

Bez obzira na to koliko će naslednik modela HTC One biti kvalitetan, HTC pred sobom i dalje ima veliku prepreku – kako da dopre do kupaca a da pritom ne izgubi brend...

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HTC One 2 je u nevolji - imaće grozno ime

Izvor: B92, 18.Feb.2014

Dok HTC One X, One S i One V nisu opčinili svet, HTC je imao barem jedan brend koji je mogao da unapređuje i on je svoju pravu snagu pokazao predstavljanjem modela HTC One prošle godine...Međutim, HTC sada ima problem – kako nazvati naslednika najboljeg telefona koji je kompanija do danas napravila?..HTC...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.