HRVATSKA SE RAPIDNO NAORUŽAVA: Testirali dronove kamikaze sa jednim ciljem

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2023, 16:52

HRVATSKA SE RAPIDNO NAORUŽAVA: Testirali dronove kamikaze sa jednim ciljem

Da li je ovo zbog Srbije?

Na vojnom poligonu u Slunju danas je testirano nekoliko tipova bespilotnih letilica  koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadacima, a ministar odbrane Mario Banožić poručio je da Hrvatska nastavlja da oprema vojsku najmodernijim tehnologijama.    

Na poligonu "Eugen Kvaternik" testiran je bespilotni avion hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

 - Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u sticanju prednosti na bojištu. Hrvatsku vojsku nastavljamo da opremamo  najmodernijim tehnologijama i razvijamo njene sposobnosti - rekao je ministar odbrane Mario Banožić.

 Testiranju je prisustvovao i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa saradnicima, prenela je Hina.

Više vesti iz Regiona možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.