HR: Štrbac protiv povlačenja tužbi

Izvor: B92, 02.Jan.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Štrbac protiv povlačenja tužbi

Zagreb -- Direktor Dokumentaciono- informativnog centra "Veritas" Savo Štrbac protivi se povlačenju tužbi za genocid koje su međusobno podnele Hrvatska i Srbija.

"Za budućnost i pomirenje hrvatskog i srpskog naroda, čije odnose ništa ne opterećuje kao pitanje genocida, presuda Međunarodnog suda pravde bez obzira kakva, bila bi bolja od izvansudskog dogovora političkih elita u Srbiji i Hrvatskoj", kazao je Štrbac.

On smatra kako bi takva nagodba značila samo privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavljanje "pod tepih" tog problema, koji bi "dolaskom novih elita na vlast mogao izaći ispod tepiha u najgorem obliku".

Štrbac je rekao da je izjava hrvatske ministarke spoljnih poslova Vesne Pusić, da će Zagreb povući tužbu protiv Srbije, "pomalo izvučena iz konteksta" i dodaje kako je i ranije iz Hrvatske bilo takvih najava, kao i da su hrvatski državnici govorili da su za povlačenje tužbi, ako time mogu dobiti sve što su tražili na sudu, ali da nikada nisu rekli šta će napraviti sa zahtevima iz srpske tužbe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.