HP indigo štampa naspram tradicionalne štampe

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP indigo štampa naspram tradicionalne štampe

Iako će vam neki reći kako su tradicionalni metodi za štampu sasvim dovoljini za svakodnevne potrebe i zahteve kako pojedinačnih korisnika tako i u uslužnim delatnostima, HP indigo štampa jednostavno nudi veliki broj prednosti koje će vam ne samo olakšati život već i pomoći da budete makar jedan korak ispred konkurencije.

Jedna od glavnih prednosti indigo štampe jeste činjenica da su boje mnogo postojanije i da se više ističu u odnosu na običnu štampu. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << govorimo i o unapređenoj rezoluciji, prirodnijim prelazima i još mnogo drugih prednosti. Prosto rečeno, ukoliko želite neprevaziđeni kvalitet, odnosno da posao bude urađen vrhunski, a da konačni proizvod bude više nego zadovoljavajuć, onda je indigo štampa pravi i jedini izbor. Pogotovo ako se štampom bavite profesionalno.

HP indigo prese za štampanje, kao i tradicionalne prese, koriste tečno mastilo prilikom štampanja slike. Međutim, jedna velika razlika između njih jeste da HP koristi jedinstvenu tehnologiju koja elektronski usmerava naelektrisane čestice u samom mastilu. Digitalna štampa sa HP indigo mašinama je idealna za komercijalnu štampu.

Ovo doprinosi mnogo većoj preciznosti, kvalitetu i postojanosti boja. Ove prese koriste ploče koje su osetljive na svetlost prilikom štampe. Za razliku od tradicionalnih metoda štampe u kojima se koristi fiksirana ploča koja se prihvata promene, u HP mašinama se nalazi posebna ploča koja se može pohraniti različitim informacijama prilikom svakog okreta cilindra za štampu.

Upravo ta ploča privlači mastilo uz pomoć električnog naboja, za razliku od standardnog fizičkog prenosa mastila na cilindar. Zbog ovog HP prese mogu da postignu pokrivenost mastila i preko 400% (dok je standardni limit negde oko 200%) što garantuje veću dubinu i zasićenost boja.

Nakon prolaska kroz ploču, mastilo se zatim prenosi na pokrivač koji dalje raspoređuje boju kao i kod tradicionalnih mašina za štampu. Ovaj repromaterijal za štampu je dobio ocenu za visoki kvalitet.

Ovaj pokrivač ima izuzetno važnu ulogu apsorbcije i pritiskanja mastila kako bi se ono podjednako prenelo na podlogu. Ovo omogućava HP indigo presama da se koriste kod velikog broja podloga različitih karakteristika, pre svega u pogledu strukture i debljine. Više opcija garantuje i mogućnost da se odabere mnogo bolji kvalitet. Raznovrsnost je u svakom pogledu bolja od jednoličnosti i jednobraznosti.

Navedena tehnologija takođe otklanja mogućnost da se mastilo neravnomerno prenese na površinu za štampu što je karakteristika i velika boljka tradicionalnih štampača. U HP mašinama, svih 100% mastila se prenosi na podlogu bez izuzetka. Suvišno je govoriti da ovo omogućava mnogo bolji kvalitet štampe uz maksimalno smanjenje grešaka i otpadnog materijala. Savršena kopija svaki put.

Da rezimiramo, bilo da su u pitanju svakodnevne potrebe u pogledu štampe ili veliki i ozbiljni projekti koji zahtevaju maksimalan kvalitet uz izuzetnu ekspeditivnost, HP indigo štampa i štampači predstavljaju pravi izbor koji donosi odličan odnos cene i kvaliteta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.