HLADNO VAM JE? Evo kada će radijatori u Beogradu biti TOPLI

Izvor: Press, 06.Okt.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HLADNO VAM JE? Evo kada će radijatori u Beogradu biti TOPLI

Nadležni su posle jučerašnjeg dana u kome su se Beograđani smrzavali u svojim stanovima najavili da će danas početi tople probe, ali su se stanovnici prestonice i ovog jutra probudili uz ledene radijatore! U "Beogradskim elektranama" tvrde da toplije radijatore Beograđani mogu očekivati već poslepodne!
Foto:Blic.rs
Na Banovom brdu, Novom Beogradu, Zemunu, Voždovcu, Vidikovcu i jutros je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << hladno, dok su mlaki radijatori, prema podacima naših čitalaca-reportera, bili samo u delu Bulevara kralja Aleksandra.
- Toplana "Dorćol" ne radi. Neće ni da se jave na telefon. Ili se jave i kažu da nemaju vremena, da nazovemo za pet-deset minuta - kaže sugrađanka sa Starog grada.
Slična situacija je i u ostalim delovima grada.
- U Kijevskoj ulici na Banovom brdu su sada, usred oktobra našli da menjaju cevi za grejanje. Šta su radili celo leto - napisao je Beograđanin iz ovog dela prestonice.
Foto: Čitalac Blica / RAS SrbijaMenjaju cevi na Miljakovcu, Kanarevom brdu, Banovom brdu...



Podsetimo, po Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, koja je još na snazi, u prve dve nedelje oktobra stanovi Beograđana bi trebalo da se greju ako je prognozirana srednja dnevna temperatura ispod 12 stepeni.
U članu 43 ove odluke jasno stoji:
"U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu".
"BEOGRADSKE ELEKTRANE": POPODNE TOPLIJE
- Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana”, od danas, 6. oktobra, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što znači da će potrošačima, pored provere funkcionalnosti sistema, biti isporučivana i toplotna energija. Prvi efekti ovih proba, kod većine potrošača, mogu se očekivati danas u poslepodnevnim časovima - poručuju iz “Beogradskih elektrana”.
"METEOS": DANAS OD PET DO 15 STEPENI
Prema prognozi "Meteosa", sa kojim su "Beogradske elektrane" u međuvremenu sklopile ugovor, danas će se temperatura kretati od pet do 15 stepeni, ali će srednja dnevna sigurno biti ispod 12.
Kako je u vašem delu grada? Javite nam, pošaljite fotografiju SMS porukom ili na Tviter, na telefon 065/333-4-961.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SMRZLI STE SE JUTROS? Evo kad će KONAČNO biti topli radijatori!

Izvor: Kurir, 06.Okt.2016

...Naime, i tokom toplih-funkcionalnih proba, biće proveravan rad toplotnih izvora (toplana i kotlarnica), toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, da bi sistem, koji je u većem delu mirovao pet meseci i na kojem su rađeni remontni radovi, bio što spremniji za grejnu sezonu koja počinje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.