HEZBOLAH OPASNO ZAPRETIO AMERICI: Ako se umešate u rat, bombardovaćemo vaše baze!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 23:55

HEZBOLAH OPASNO ZAPRETIO AMERICI: "Ako se umešate u rat, bombardovaćemo vaše baze!"

Oglasio se sekretar brigada Hezbolaha

Palestinska militantna grupa Hamas i libanska paravojna formacija Hezbolah prete SAD da će, ako se umešaju u rat, početi da bombarduju njihove baze.

- Naše rakete će biti usmerene protiv američkih baza ako intervenišu u borbi protiv Izraela - rekao je Al-Hamidavi, generalni sekretar brigada Hezbolaha.

Američki nosač aviona USS Džerald Ford stigao je u Izrael. On je sa grupom propratnih brodova stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na obalu Izraela u Sredozemno more.

Predsednik Džo Bajden izjavio je pre dva dana da je početna američka vojna pomoć na putu za Izrael, dok prema poslednjim informacijama ovo podrazumeva navodno premeštanje brodova i vojnih aviona američke mornarice bliže Izraelu u znak podrške. Njegove navode je potvrdio i ministar odbrane Lojd Ostin.

Hamas and Hezbollah began to threaten the United States

The terrorists say that if the US intervenes in the war, they will start bombing their military bases.

"Our missiles will be directed against American bases if they intervene in the 'Flood of Al-Aqsa' battle," said Abu… pic.twitter.com/Zh6zXzkBSi

— NEXTA (@nexta_tv) October 10, 2023

Izraelska vojska objavila je na društvenoj mreži "X" (Tviter) da je večeras napadnuta sa teritorije Sirije, a svega nekoliko sati kasnije Izraelske odbrambene snage (IDF) podelile su da su odgovorili na napad.

- Izraelske trupe ispalile su artiljerijske i minobacačke granate prema Siriji nakon što su rakete ispaljene iz Sirije pale na otvorena područja na izraelskoj teritoriji ranije danas - saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.