HDZ daje podršku Hrvatima iz BiH u pregovorima

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 17:57

"HDZ daje podršku Hrvatima iz BiH u pregovorima"

Andrej Plenković, koji je i predsednik HDZ, saopštio je da ova stranka daje podršku HDZ-u BiH u pregovorima koji će omogućiti promenu Ustava i Izbornog zakona.

Plenković je rekao da će to omogućiti Hrvatima da imaju svoje predstavnike u institucijama BiH i budu istinski zastupljeni.

Rekao je da će pregovori o Izbornom zakonu BiH biti nastavljeni u četvrtak.

Na pitanje o izjavi lidera HDZ BiH Dragana Čovića koji je u Narodnoj skupštini Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske, poručio “čuvajte RS”, Plenković je rekao da misli da je poenta bila na poruci da treba poštovati Dejtonski sporazum.

“Ono što je po meni sledeći korak je da se u razgovore između stranaka uključe i predstavnici Srba”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Ponovio je da je politika hrvatske vlade poštovanje integriteta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.