Izvor: B92, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAVARIJSKA ISKLJUCENJA STRUJE, VOJVODINA IMA STRUJU

Beograd -- Na celoj teritoriji Srbije od ponedeljka ujutru u 8 sati pocela su iskljucenja struje. Restrikcije su uvedene za po jednu grupu potrosaca i traju po 4 sata. Razlog za to su kvarovi na dva bloka u obrenovackoj termoelektrani "Nikola Tesla" i termoelektrani "Kostolac B". Direktor EPS-ovog Centra za odnose sa javnoscu Momcilo Cebalovic rekao je za B92 kako ocekuje da se elektroenergetska situacija stabilizuje do utorka: "U vecernjim casovima je jedan blok u termoelektrani Nikola Tesla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usao u pogon, a do kraja dana se ocekuje i drugi, dakle, ocekuje se i stabilizacija elektroenergetskih prilika. U popodnevnim satima su u jednom delu republike, u Vojvodini i juznoj Srbiji prestale redukcije zbog stabilizacije i zbog toga sto je Badnje vece nasih gradjana koji slave Bozic."

U Crnoj Gori medjutim, zbog neurednog snabdevanja strujom u ponedeljak ujutru je rad obustavila celicana niksicke Zeljezare. Prema recima nadleznih u crnogorskoj Elektroprivredi situacija sa strujom u toj republici je dramaticna. Portparol Elektroprivrede Crne Gore Zdravko Cetkovic za B92 kaze da se gradjanima od 13. decembra iskljucuje struja po 4 sata dnevno. Cetkovic je demantovao vest pojedinih beogradskih medija da Aluminijumski kombinat Podgorica neovlasceno uzima struju iz Srbije, jer za to nema mogucnosti. Cetkovic je, medjutim dodao, da je Elektro-privreda Crne Gore poslednjih dana jedan deo energije uzimala od okolnih sistema. "Ta ustupanja su bila velika, narocito prema sistemu Rumunije i Gecke, i mi smo tu dobili veliki broj upozorenja, i to veoma ozbiljnih upozorenja o mogucnostima prekida odnosno iskljucenja interkonektivnih dalekovoda. U poslednje vreme cula se i ta prica da su zategnuti odnosi sa EPS-om, s obzirom da Srbija ima svojih velikih problema. Inace, u svim dosadasnjim odnosima elektroprivrede Crne Gore i Srbije isticano je to bezbroj puta, EPS se izuzetno korektno ponasala prema nasem sistemu. Ovoga puta zaista nam nije mogla pomoci i u to niko ne sumnja", kaze Cetkovic.

Beogradjani informacije o iskljucenjima struje mogu dobiti u dezurnoj sluzbi Elektrodistribucije Beograd na brojeve telefona: 558-583, 456-398 i 550-387.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.