HARADINAJ ljubomoran zbog MISTRALA - kupićemo oružje

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARADINAJ ljubomoran zbog "MISTRALA" - kupićemo oružje

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje.

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za novinare govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska Koha konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

PRVA RAKETA sa Zapada u Vojsci Srbije: Paljba, MISTRAL

"Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove 'uzajamno priznavanje u postojećim granicama'. To znači da nas savetuju da kupujemo mistrale, jer oni snabdevaju Srbiju mistralima", rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

"U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati 'sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama'. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje", rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

Makronove poruke Srbiji: DAN ZA PAMĆENJE (FOTO,VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Haradinaj "strahuje" jer Srbija kupuje novo oružje; Vulin: Naoružavanje Vojske Srbije nije opravdanje za paravojsku na KiM

Izvor: Večernje novosti, 17.Jul.2019

Ramuš Haradinaj je rekao da "pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava" Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.