Gvatemala naredila nove evakuacije kod vulkana

Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvatemala naredila nove evakuacije kod vulkana

Agencija za prirodne nesreće u Gvatemali naredila je danas nove evakuacije iz područja oko "Vatrenog vulkana" (Volcan de Fuego)  zbog pojačanja njegove aktivnosti i povećanja opasnosti od daljeg širenja vrelih gasova i pepela.Novinar AP blizu vulkana izveštava da se nov stub dima diže u nebo od popodneva kada su policija i drugi spasioci naglo povučeni iz tog područja jer su i sami bili ugroženi.Agencija za katastrofe je danas rekla da je od erupcije vulkana zapadno od grada Gvatemale, koja je počela u nedelju, umrlo najmanje 70 ljudi, što je osmoro više nego u ponedeljak.U skloništima je za sada 2.625 ljudi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gvatemala: Fuego ponovo izbacuje lavu, nove evakuacije

Izvor: B92, 06.Jun.2018, 00:21

ulkan Fuego u Gvatemali ponovo je počeo da izbacuje lavu, ubrzo nakon što je agencija za vanredne situacije te zemlje naredila nove evakuacije...Agencija je povukla spasioce i policiju, a i novinarima je naređeno da se evakuišu, navodi AP...Agencija je saopštila da je najmanje 70 osoba poginulo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.