Gvajana: Požar u zatvoru, 16 mrtvih

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvajana: Požar u zatvoru, 16 mrtvih

Džordžtaun -- Najmanje 16 zatvorenika stradalo je u požaru koji je izbio u zatvoru u prestonici Gvajane, Džordžtaunu, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Zatvorenici su podmetnuli dva požara prilikom protesta zbog loših uslova u zatvoru u Džordžtaunu, stradali su zatvorenici iz najčuvanijeg dela te ustanove, izjavio je ministar za javnu bezbednost Kemraj Ramjatan.

Prema rečima zvaničnika, prvi požar je podmetnut u sredu uveče, ali je i ugašen bez većih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema. Drugi požar izbio je u četvrtak poslepodne i u njemu je bilo žrtava.

Oni navode da je najmanje osam zatvorenika hospitalizovano.

Nakon informacije o požaru, stotine ljudi okupilo se ispred glavnog ulaza u zatvor kako bi dobili informacije o članovima porodica koji su se nalazili u zgradi.

U zatvorskoj zgradi iz kolonijalnog perioda nalazilo se oko 1.000 zatvorenika, iako je ona projektovana za 500.

Policija je saopštila da su zatvorenici protestovali zbog prenatrpanosti zatvora i čestog odlaganja suđenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.