Gužva na premijeri “Ratne kuhinje”

Izvor: Blic, 04.Dec.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva na premijeri “Ratne kuhinje”

BEOGRAD - Hladnu noć u prestonici poštovaoci pozorišne umetnosti iskoristili su da prošetaju do Ateljea 212 i zagreju se uz interesantan performans koji je u foajeu prethodio premijeri predstave “Ratna kuhinja”. Pored ministra kulture Nebojše Bradića, polako su pristizali i Milka Forcan, Milena Dravić, Mihailo Vukobratović...

Dvadesetominutni performans pod nazivom "Sklapanje i rasklapanje Jugoslavije” umetničke komune "Porodica bistrih potoka” prijatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iznenadio posetioce.

Nakon toga usledilo je poziranje javnih ličnosti koje su došle na premijeru komada Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića.

Glumica Milena Dravić nije baš bila raspoložena za slikanje, ali su zato njene mlađe koleginice Bojana Ordinačev i Ana Sakić rado zastajale pred objektivima pre ulaska u salu.

Direktor Ateljea Kokan Mladenović i ovaj put je dočekivao goste u dobrom raspoloženju, a društvo mu je na kratko pravio glumac Marko Živić.

Kad se podigla crna zavesa sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a bilo je i onih kojima su hostese donele pomoćne stolice.

Kad su na scenu izašli Mima Karadžić i Dragan Bjelogrlić u vojničkim uniformama bilo nam je jasno i zbog čega.

Mima se tako posle deset godina sinoć vratio na scenu Ateljea, dok je Bjelogrliću ovo bio prvi put.

Ova crna komedija koja govori o običnim ljudima koji su se zateklu u kuhinji jednog hotela u Dubrovniku u ratnim uslovima, odmah je došla do srca posetialaca u sali koji su se svremena na vreme smejali odličnoj glumačkoj postavi.

Scena iz predstave

Scena iz predstave

Scena iz predstave

Performans

Milena Dravić

Ana Sakić

Bojana Ordinačev

Milka Forcan

Kokan Mladenović

Marko Živić

$(document).ready(function(){ $('#article_gal').show(); $('#article_gal_thumb').slideDown(200); $('#article_slide').cycle({ fx: 'fade', speed: 0, timeout: 0, pager: '#article_gal_thumb ul', pagerAnchorBuilder: function(idx, slide) { thumb = $('img',slide); var src = thumb.attr('thumb'); var title = thumb.attr('title'); return ''; // generisi navigaciju } }); $("#simplePrevious").addClass("disabled"); $("#article_gal_thumb").jCarouselLite({ btnNext: "#simpleNext", btnPrev: "#simplePrevious", circular: false, visible: 6 }); }); $(function() { $("a[rel=intext_gallery_1151]").lightBox({containerResizeSpeed: 450 }); //$('.knowledge').tipsy({gravity: 's', fade: false}); });

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mima Karadžić i Dragan Bjelogrlić zajedno na pozorišnoj sceni

Izvor: Svet, 05.Dec.2010, 02:17

Hladnu noć u prestonici poštovaoci pozorišne umetnosti iskoristili su da prošetaju do Ateljea 212 i zagreju se uz interesantan performans koji je u foajeu prethodio premijeri predstave "Ratna kuhinja". Pored ministra kulture Nebojše Bradića, premijeri su prisustvovali i Milka Forcan, Milena...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.