Gutereš poziva Zimbabve na uzdržanost

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš poziva Zimbabve na uzdržanost

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je Zimbabve na "uzdržanost" posle izlaska vojske na ulice glavnog grada te zemlje.

On je pozvao na "mir, nedostatak nasilja i uzdržanost", preneo je reči generalnog sekretara pomoćnik portparola UN Farhan Hak.

"Sačuvati osnovna prava, među kojima je sloboda govora i okupljanja je od vitalnog značaja", ocenio je Gutereš.

Gutereš je rekao da političke razlike treba rešavati mirnim putem i dijalogom i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skladu sa Ustavom zemlje.

Vojska Zimbabvea preuzela je kontrolu u ulicama glavnog grada Hararea tokom operacije koja je prema vojnom saopštenju, bila usmerena da ukloni "kriminalce" iz okruženja predsednika Roberta Mugabea, na čelu zemlje od 1980. godine.

Posle nekoliko dana zategnutosti izazvanih otpuštanjem potpredsednika zemlje Emersona Mangagve, vojska Zimbabvea je juče stavila Roberta Mugabea u kućni pritvor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gutereš poziva Zimbabve na uzdržanost

Izvor: Beta, 15.Nov.2017

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je danas Zimbabve na "uzdržanost" posle izlaska vojske na ulice glavnog grada te zemlje.On je pozvao na "mir, nedostatak nasilja i uzdržanost", preneo je reči generalnog sekretara pomoćnik portparola UN Farhan Hak."Sačuvati osnovna prava, medju kojima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.