Guteres: Mladi najveća snaga u rešavanju globalnih problema

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guteres: Mladi najveća snaga u rešavanju globalnih problema

Generalni sekretar UN Antonio Guteres istakao je, u novogodišnjoj poruci, da svet u 2020. ulazi sa novim sukobima i nesigurnošću, posebno po pitanju borbe protiv klimatskih promena, kršenja ljudskih prava, nejednakosti i mržnje među ljudima.
Antonio Guteres je istakao da su najveća snaga u rešavanju globalnih problema mladi.

''Klimatske promene su realna opasnost. Ne možemo da sedimo skrštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruku dok planeta gori. Ali ima nade, i moja novogodišnja poruka upućena je najvećem izvoru te nade - mladima širom sveta", naveo je Guteres.
Prema njegovim rečima u rešavanju problema klime, nejednakosti među polovima, socijalnih razlika, u borbi za pravdu i ljudska prava mladi su na prvoj liniji fronta.
"Uz vas sam. Budite glasni! Pomerajte granice! Budite zahtevni! Vaša odlučnost inspiriše. Želim vam mir i sreću u 2020. godini!'', poručio je Guteres.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Guteres: Mladi najveća snaga, pomjerajte granice

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2019

NJUJORK - Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres istakao je u novogodišnjoj poruci da svijet u 2020. ulazi s novim sukobima i nesigurnošću, posebno po pitanju borbe protiv klimatskih promjena, kršenja ljudskih prava, nejednakosti i mržnje među ljudima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.