Gusta magla smanjuje vidljivost

Izvor: RTS, 02.Jan.2011, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gusta magla smanjuje vidljivost

Saobraćaj u Srbiji je umerenog inteziteta i odvija se uz smanjenu vidljivost zbog magle. Zbog završetka novogodišnjih praznika i povratka većeg broja stranih motorizovanih turista u Evropu, očekuje se znatno intezivniji saobraćaj na važnijim putnim pravcima.

U većem delu Srbije saobraćaj je otežan zbog magle koja smanjuje vidljivost javljaju u Auto-moto savezu Srbije.

Na deonicama duž klisura i rečnih tokova je magla najgušća, a na pojedinim deonicama vidljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je smanjena na svega 20 do 30 metara.

Zbog niskih temperatura i mestimično vlažnih kolovoza, posebno u zonama sa maglom, moguća je pojava poledice. U vožnji je potrebno držanje većeg odstojanja između vozila, a treba izbegavati nagle promene pravca, kao i nagla zaustavljanja vozila.

Zbog završetka novogodišnjih praznika, očekuje se povratak većeg broja stranih motorizovanih turista u Evropu, pa će već sa prvim poslepodnevnim časovima biti znatno intezivniji saobraćaj na važnijim putnim pravcima kao što su deonice autoputeva E-75 ka Mađarskoj i E-70 ka Hrvatskoj kao i na Ibarskoj magistrali.

Moguća su i nešto duža zadržavanja na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

U višim planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima, zbog snega i leda, neophodna je upotreba zimske opreme.

Auto-moto savez Srbije i Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluju na vozače da voze krajnje oprezno i sporije kao i da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj otežan zbog mraza i magle

Izvor: Blic, 02.Jan.2011

BEOGRAD - Magla i jak mraz smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na gotovo celom području Srbije, posebno duž klisura i rečnih tokova, a na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 20 do 30 metara, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije...Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se u...

Nastavak na Blic...

Saobraćaj otežan zbog mraza i magle

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2011

Magla i jak mraz smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na gotovo celom području Srbije, posebno duž klisura i rečnih tokova, a na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 20 do 30 metara, saopštio je AMSS

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.